Helsinki Photography Biennial 27.3.–14.5.2014

Partnerit


VTL_logo

Valokuvataiteilijoiden Liitto ry on perustettu vuonna 1988. Se edustaa kuvataiteilijoita, jotka käyttävät valokuvaa taiteellisen ilmaisunsa pääasiallisena välineenä. Olennaisen osan liiton toiminnasta muodostavat jäsenistölle suunnattu tiedotus ja neuvonta, sekä näyttelytoiminta ja valokuvataiteeseen liittyvät tapahtumat.


 


Hippolyte

Valokuvataiteilijoiden Liitto ylläpitää Suomen vanhinta ja arvostetuinta valokuvagalleriaa, Valokuvagalleria Hippolyteä Helsingin keskustassa. Kuukausittain vaihtuvien näyttelyiden lisäksi galleriassa toimii teos- ja kirjamyynti. Liitto järjestää vuosittain valokuvataiteen myyntinäyttelyn, sekä säännöllisten gallerianäyttelyjen lisäksi erilaisia temaattisia näyttelyitä kotimaassa ja ulkomailla. Valokuvataiteilijoiden Liitto ry:ssä on hieman alle 400 jäsentä.


 


Suomen valokuvataiteen museo

Suomen valokuvataiteen museo aloitti toimintansa vuonna 1969. Se on valokuvan valtakunnallinen erikoismuseo, jonka tehtävänä on edistää ja vaalia suomalaista valokuvataidetta ja valokuvakulttuuria. Näyttelytoiminnassa museo esittää kotimaista ja kansainvälistä nykyvalokuvausta sekä tuo esille valokuvan monimuotoista historiaa. Museon kokoelmiin kuuluu noin 3, 7 miljoonaa kuvaa, jotka kattavat valokuvan eri käyttökulttuurit. Kokoelmaostoissa painottuu kotimainen nykyvalokuvataide.


 


Mustarinda_logo

Mustarinda-seura on vuonna 2009 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tehtävänä on edistää ekologista ja kulttuurista monimuotoisuutta. Mustarinda tutkii yhteiskunnan kulttuurisia ja sosio-ekonomisia rakenteita, joita ekologisen kriisin eri ilmentymät laajalti määrittävät. Jo ensimmäisten toimintavuosien aikana satoja taiteen ja tutkimuksen ammattilaisia on osallistunut Mustarindan residenssiohjelmaan, näyttelyihin ja muihin moninaisiin tapahtumiin.