Helsinki Photography Biennial 27.3.–14.5.2014

Info

Helsinki Photography Biennialia ei järjestetä vuonna 2016.


Helsinki Photography Biennial on Valokuvataiteilijoiden Liiton parillisten vuosien keväällä järjestämä sarja tapahtumia, joka esittelee suomalaista ja kansainvälistä valokuvataidetta. Biennaali järjestetään seuraavan kerran 27.3.-14.5.2014.

Vuonna 2014 biennaalin teemana ovat ekologisiin kysymyksiin liittyvät syy- ja seuraussuhteet. HPB14 kuraattorina toimii istanbulilainen kuraattori ja muotoilija Basak Senova. HPB14:ssa Senova tutkii tilastotieteestä lainattua ekologisen virhepäätelmän (ecological fallacy) käsitettä. Käsitteen alla Senova avaa taiteen avulla ympäristöön liittyvän tiedon harhoja. Arkistot ovat koko prosessin ajan keskeinen väline työskentelyssä. HPB14 vaalii valokuvapohjaisten arkistojen ja ympäristöä koskevan tiedon suhdetta. Basak Senova on kutsunut myös Branko Franceschin (Zagreb) kuratoimaan kanssaan yhden biennaalin osion.

Senovan lisäksi HPB14 on kutsunut Mustarinda ry:n kehittämään tapahtuman teemaa. Mustarinda-seura käynnistää neljä taiteellista tutkimusprosessia, joissa arvioidaan luontokuvamme ja -suhteemme kehitystä erityisesti arkistojen, arkkitehtuurin, metsän ja energian näkökulmista ja joiden tulokset esitetään osana HPB14:ää. Prosesseihin sisältyy työpajoja, jotka pidetään Mustarinda-talolla Hyrynsalmella, Paljakan ikimetsien siimeksessä. Työpajoissa teoreettiseen työskentelyyn yhdistyy kehollinen kokemus.

Biennaalin tuottavat Valokuvataiteilijoiden Liitto ja Valokuvagalleria Hippolyte yhteistyössä Suomen valokuvataiteen museon kanssa.

 

HPB14 kiittää tuesta: Alfred Kordelinin säätiö, British Council, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Ruotsin suurlähetystö, SAHA, Istanbul, Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden, Tanskan suurlähetystö & Visuaalisen taiteen keskus Frame.