Helsinki Photography Biennial 27.3.–14.5.2014

Blog

HPB14 julkistaa taiteilijat

Helsinki Photography Biennial, Helsingin valokuvabiennaali,  käynnistyy 27.3.2014. HPB14 on joka toinen vuosi järjestettävä tapahtumien sarja, joka esittelee niin suomalaista kuin kansainvälistäkin nykyvalokuvausta. Vuonna 2014 biennaalin teemana ovat ekologiset kysymykset ja niihin liittyvät syy- ja seuraussuhteet.


HPB14-tapahtumalla on ilo esitellä 19 projektia seuraavilta taiteilijoilta:


Ali Cherri
Barbaros Kayan
Braco Dimitrijević
Daniel García Andújar
Hana Miletic
Jawad Al Malhi
Jesper Just
Marja Helander
Mary McIntyre
Oliver Ressler

Olof Jarlbro
Raqs Media Collective
Serkan Taycan
Société Réaliste
Tamás Dezső
Tomislav Gotovac
Tuula Närhinen
Willie Doherty
Yane Calovski


 

HPB on nimittänyt istanbulilaisen kuraattori ja muotoilija Başak Senovan kuratoimaan tapahtumaa. Kuraattori Başak Şenova tutkii tilastotieteestä lainattua ekologisen virhepäätelmän (ecological fallacy) käsitettä, jonka alla hän avaa taiteen avulla ympäristöön liittyvän tiedon harhoja.  

HPB14 on kutsunut Mustarinda ry:n kehittämään tapahtuman teemaa ja rakentamaan luontokuvamme ja -suhteemme kehitystä kriittisesti arvioivan osion. Mustarinda on käynnistänyt neljä taiteellista tutkimusprosessia, joissa keskitytään arkistoihin, arkkitehtuuriin, metsään ja energiaan. Työryhmiä vetävät taiteilijat ja tutkijat Paavo Järvensivu, Karoliina Lummaa, Anna-Kaisa Rastenberger, Martti Kalliala, Jenna Sutela, Nestori Syrjälä, Antti Majava ja Tere Vadén. Prosesseihin sisältyy työpajoja, jotka pidetään Mustarinda-talolla Hyrynsalmella, Paljakan ikimetsien siimeksessä. Työpajoissa teoreettiseen työskentelyyn yhdistyy kehollinen kokemus. Mustarinda kutsuu myös lisää taiteilijoita ja tutkijoita osallistumaan osioiden toteuttamiseen.

Myös
Branko Franceschi kuratoi Şenovan kanssa yhden biennaalin osion. 

Mustarinda kutsuu myös lisää taiteilijoita ja tutkijoita osallistumaan osioiden toteuttamiseen. Lopullinen osallistujalista julkistetaan alkuvuodesta 2014.

 

Marja Helander, Mount Palopää, 2001

Marja Helander, Mount Palopää, 2001

HPB14-tapahtumapaikkoja:

 Suomen valokuvataiteen museo, Valokuvagalleria Hippolyte, L3-makasiinirakennus (raakatila Jätkäsaaressa), Galleria U (Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus) ja Helsingin yliopiston pääkirjasto (Kaisa-talo).

Tämän lisäksi taiteilija Barbaros Kayanin teossarja on esillä mm. Helsingin päärautatieaseman Postihallissa, Hippolyte Corridorissa ja Hima & Sali -ravintolassa Kaapelitehtaalla.


HPB14-seminaari järjestetään la 29.3.2014


HPB14 kiittää tuesta:

Alfred Kordelinin rahasto
British Council
Opetus- ja kulttuuriministeriö
SAHA, Istanbul
Suomen Kulttuurirahasto
Svenska kulturfonden
Visuaalisen taiteen keskus Frame