Helsinki Photography Biennial 27.3.–14.5.2014

Blog

Helsinki Photography Biennial iloitsee yhteistyökumppaniensa avusta

Maaliskuun viimeisellä viikolla käynnistyvää Helsinki Photography Biennialia järjestämässä on laaja joukko toimijoita. Vuonna 2014 biennaalin tuottavat Valokuvataiteilijoiden Liitto ry ja Valokuvagalleria Hippolyte yhteistyössä  Suomen valokuvataiteen museon kanssa. Mukana biennaalin teemaa kehittämässä on ollut myös Mustarinda-seura, jonka työn tulos nähdään osana biennaalin ohjelmaa.

Tänä vuonna iloitsemme yhteistyökumppanien aiempaa suuremmasta määrästä! Ilman tukea biennaalin järjestäminen ei olisi onnistunut. HPB14 haluaa kiittää tuesta erityisesti Alfred Kordelinin säätiötä, Opetus- ja kulttuuriministeriötä, Suomen Kulttuurirahastoa, Svenska Kulturfondenia ja Visuaalisen taiteen keskus Framea.

Tanskan ja Ruotsin suurlähetystöjen tuki on mahdollistanut kahden pohjoismaisen taiteilijavieraan kutsumisen Suomeen. SAHA Association on tukenut turkkilaisia kuraattoreita ja  taiteilijoita. Myös British Council on mahdollistanut tuellaan kahden taiteilijan osallistumisen biennaaliin.

Näyttelypaikkojen tuki on ollut elintärkeää. Helsingin kaupungin kiinteistövirasto myönsi käyttöömme L3-makasiinin ja VR lupasi näyttelypaikaksemme Päärautatieaseman Postihallin. Helsingin yliopiston pääkirjasto ja Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus – Balassi-instituutin Galleria U ottivat tiloihinsa yhdet biennaalin näyttelyt.

Ravintola Hima & Salin tiloihin Kaapelitehtaalla tulee myös näytteille biennaalin töitä. Ravintolassa järjestetään myös 29.3.2014 biennaalin teemaan liittyvä seminaari, jonka järjestäminen olisi ollut mahdotonta ilman Vihreä Sivistysliitto ry:n myöntämää tukea.

Ilman taideteoksia ja taiteilijoita biennaali ei olisi mitään. Siksi suuret kiitoksemme menevät Artproofille, jota ilman teosten yhtä korkealaatuinen tuotanto olisi ollut mahdotonta, DB Schenkerille, joka auttaa meitä teosten kuljetuksissa ja Sokos Hotel Albertille, joka tarjoaa majoitustilat vieraillemme. Kiitämme avusta myös Samsung Electronics Nordic ABta. Luomuviinit.fi-verkkokauppa huolehtii puolestaan avajaistemme korkealaatuisesta tarjoilusta. Kiitämme myös lämpimästi HOK-Elantoa, Imagea, Radio Helsinkiä ja muita ilmoitusvaihtokumppaneitamme tiedotusavusta.