Helsinki Photography Biennial 27.3.–14.5.2014

Blog

Helsinki Photography Biennial 2014 haastoi yleisön ekologisten kysymysten äärelle – Näyttely Suomen valokuvataiteen museossa auki vielä 27.7. saakka

Hanna Rosti, L3-näyttelyn avajaiset, 2014

Hanna Rosti, L3-näyttelyn avajaiset, 2014

Kansainvälistä ja suomalaista nykytaidetta monipuolisesti esitellyt Helsinki Photography Biennial järjestettiin Helsingissä 27.3. – 14.5.2014. Helsinki Photography Biennial on joka toinen vuosi järjestettävä, valokuvaan ja liikkuvaan kuvaan keskittyvä nykytaiteen tapahtumien sarja, jonka tänä vuonna tuottivat Valokuvataiteilijoiden Liitto ja Valokuvagalleria Hippolyte yhteistyössä Suomen valokuvataiteen museon kanssa.

Vuonna 2014 biennaalin teemana olivat ekologisiin kysymyksiin liittyvät syy- ja seuraussuhteet. Tapahtuman kuratoriaalisen viitekehyksen loivat istanbulilainen kuraattori ja muotoilija Basak Senova yhdessä hyrynsalmelaisen Mustarinda-seuran ja zagrebilaisen Branko Franceschin kanssa.

HPB14-näyttelypaikkoja oli yhteensä yhdeksän, niihin lukeutuivat mm. Valokuvagalleria Hippolyte, L3-makasiinirakennus Jätkäsaaressa, Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksen Galleria U ja Helsingin yliopiston pääkirjasto (Kaisa-talo). Lisäksi valokuvaaja Barbaros Kayanin (Istanbul) teossarja oli esillä esim. Helsingin päärautatieasemalla, Ravintola Hima & Salissa Kaapelitehtaalla sekä Bio Rexin ikkunassa.

Museo- ja gallerianäyttelyissä on tähän mennessä vieraillut yhteensä n. 7000 kävijää. Julkisissa tiloissa, erityisesti Helsingin päärautatieasemalla ja Helsingin yliopiston pääkirjastossa Kaisa-talossa järjestetyt HPB14-näyttelyt näkyivät päivittäin tuhansille ihmisille.

Kiitämme lämpimästi yhteistyökumppaneitamme, joiden avulla tärkeä teemamme ja kasvava tapahtumamme on saatu entistä useamman helsinkiläisen ja kaupungissa vierailleen tietoisuuteen. Biennaalin järjestäjät ovat myös tyytyväisiä medianäkyvyyteen. HPB on ollut runsaasti esillä erilaisissa tiedotusvälineissä: Radio Helsingistä Ylen iltauutisiin ja Seura-lehdestä Helsingin Sanomiin.

Jos vuoden 2014 biennaalin näyttelyt ovat tähän mennessä menneet ohi, niin hätä ei ole tämän näköinen: hienot Ecological Fallacy ja Objects on Oil -näyttelyt jatkuvat Suomen valokuvataiteen museossa aina 27.7. asti.

Ilkka Halso, Main Corridor-North, 2013

Ilkka Halso, Main Corridor-North, 2013

HELSINKI PHOTOGRAPHY BIENNIAL SUOMEN VALOKUVATAITEEN MUSEOSSA

27. 3.–27. 7. ti–su 11–18, ke 11–20 | Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki Liput: 8 / 5 € (S-etukortilla 7 €), alle 18-vuotiaat vapaa pääsy

www.valokuvataiteenmuseo.fi

Ecological Fallacy: Ali Cherri (Beirut/Pariisi), Daniel G. Andújar (Barcelona), Hana Miletic (Zagreb/Bryssel), Jawad Al Malhi (Itä-Jerusalem), Jesper Just (New York), Mary McIntyre (Belfast), Olof Jarlbro (Helsingborg/Sofia), Raqs Media Collective (New Delhi), Serkan Taycan (Istanbul/Helsinki), Willie Doherty (Donegal/Derry) Société Réaliste (Pariisi) elokuvanäytökset

Objects on Oil: Anna-Kaisa Rastenberger, Guy Ben-Ner, Ilkka Halso, Jenna Sutela, Karoliina Lummaa, Martti Kalliala, Paavo Järvensivu, Sofia Lahti

Société Réalisten elokuva The Fountainhead sekä opastus Ecological Fallacy – Virhepäätelmä näyttelyyn Suomen valokuvataiteen museolla keskiviikkona 28.5. klo 17-20. Vapaa pääsy. Tervetuloa!